Wędliny

Babcia Regina jest firmą z wieloletnią tradycją rodzinną w branży masarniczej. Produkujemy najwyższej jakości tradycyjne wyroby wędliniarskie.

W wyrobach stosowane są tylko naturalne przyprawy .Przepisy czerpane są z wieloletnich praktyk naszych przodków uzupełniając je własnymi pomysłami.

Wyroby te NIE posiadają konserwantów ani ulepszaczy, a mięso leżakuje od 1 do 2 tyg. Zanim jest dalej przetwarzane. Produkujemy z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, gęsiny, królika czy dzika.

Wędliny wędzone są na prawdziwym ogniu z drzew owocowych od 12 do 24 godzin, a następnie parzone. Dużą popularnością cieszą się nasze specjały m.in. kiełbasa z dzika, tradycyjna kiełbasa wiejska z czosnkiem czy kiełbasa szlachecka ,której receptura została stworzona w naszej firmie. Mięso jakie w niej się znajduje to cielęcina i schab środkowy nożem krojone bez użycia maszynki.

Podczas targów, jarmarków nasze produkty prezentują się i smakują tak dobrze, że ściągamy Klientów nawet tych, którzy nie zamierzali zrobić zakupów.

Nasze produkty zostały docenione również na stołach w m.in. w Niemczech, Anglii, Rosji, Czechach a nawet w Stanach Zjednoczonych.